Алматы қаласы Білім басқармасының
«№21 гимназиясы»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі:
+7(727) 386-93-86
Есепші бөлімі:
+7(727) 386-93-86
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушіні таңдау бойынша конкурстық құжаттамаға техникалық тапсырма
15
қаңтар
2015

Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушіні таңдау бойынша конкурстық құжаттамаға техникалық тапсырма

Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушілерді таңдау жөніндегі

конкурстық құжаттамаға

2-қосымша

 

 

Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды

ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушіні таңдау

бойынша конкурстық құжаттамаға

техникалық тапсырма

 

 

«№21 гимназия» КММ  оқушыларын ұйымдастыру бойынша қызмет Алматы қаласы Пирогова көшесі   үй 28  мекен– жайы бойынша орналасқан орта білім беру ұйымының оқушыларына көрсетілуі тиіс, барлығы    680, оның ішіндегі 295 бастауыш мектеп оқушылары, жекелеген санаттағы білім алушы 7 оқушыларын 01.03.2015ж. – 25.05.2015 ж мерзімге дейін  4772729,48теңге (ҚҚС есебінсіз) сомасына ,01.09.2015ж-31.12.2015ж. мерзімге дейін 172501,84 теңге (ҚҚС есебінсіз) бюджеттік қаражат есебінен  бастауыш мектеп оқушылары тегін тамақтанумен қамтамасыз ету керек.

Күн сайын ас мәзірін жұғымдылық, теңгерімділік, қауіпсіздік талаптарына сәйкес оқушылардың жас ерекшеліктерін ескере отырып, міндетті түрде бірінші – үшінші тағамдарды дәрумендерімен конкурстың ұйымдастырушысы әзірлейді және халықтың санитарлық – эпидимиологиялық саулығы саласындағы уәкілетті органмен келісіледі.

- тұтынушыларға кепіл болатын тағамдар мен тамақтану  кезеңдерінде  санитарлық нормалар мен ережелерді сақтау үшін қажетті жағдайлар жасау;

- денсаулығының жағдайы бойынша рұқсаттары бар, кәсіби, гигиеналық даярлықтан және аттестаттаудан өткен тұлғаларды жұмысқа қабылдау;

- әрбір қызметкердің медициналық кітапшасының  болуы;

- жұмысқа тұру кезінде алдын ала және барлық қызметкерлердің мерзімдік медициналық тексерулерден уақытында өтуі (медициналық мекемелермен келісі);

- күн сайын қажетті  құжаттаманы жүргізу (бракераждық журналдар, персоналды ірің және тыныс органдарының өткір ауруларына қарау журналы және басқа құжаттар);

-Қазақстан Республикасының қолданыстағы заңнамасына, санитарлық ережелеріне, гигиеналық нормативтерге сәйкес қызметкерлер еңбектерінің жағдайлары;

- қызметкерлерді үш жиынтықтан кем емес арнайы киіммен және бас киіммен қамтамасыз ету;

-технологиялық, тоңазытқыш, желдеткіш және басқа жабдықтардың тиісті деңгейде жұмыс істеуі қамтамасыз  ету және жұмыстың басталуы алдында жыл сайын тексеріс жүргізу;

- өндірістік құралдардың, ыдыстың, жуатын және залалсыздандыратын құралдардың (ҚР қолдануға рұқсат етілген) және материалдық – техникалқ жарақтандырудың басқа да заттарының жеткілікті мөлшерінің болуы;

- жүргізілген жұмыстар туралы актінің болуымен дезинфекция, дезинсекция және дератизация бойынша іс – шараларды жүргізу;

- алғашқы  медициналық көмек көрсету үшін аптечкалардың болуы және оларды уақытында толтырып отыру;

- семинарлар, әңгімелесулер, лекциялар  өткізу жолымен  персоналмен санитарлық- ағартушылық жұмыс ұйымдастыру;

- өрт сөндіру   құралдарының болуы. Ыстық тамақ қызметтері  бойынша бірінші ретте жатқан әлеуетті өнім жеткізушілер кепіл хат ұсынуға құқығы бар;

- азық блогына келіп түсетін азық – түліктер шикізаты мен азық – түлік өнімдеріне қойылатын гигиеналық  талаптарға сәйкес келуі тиіс және шығарылған  күні, өнімнің сақталу мерзімі  мен жағдайларын көрсете отырып шығарылғаны, сапасы мен қауіпсіздігін куәландыратын құжаттар болуы тиіс.

Ілеспе құжатты өнімді қолданып болғанша  сақталуы міндетті.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->қызметті көрсету барысында  қолданылатын өнімдердің сапасына сертификаттар болуы тиіс;

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->дайын тамақты сынама алынғаннан кейін ғана тарату жүзеге асырылады;

<!--[if !supportLists]-->-                <!--[endif]-->тағамдарға баға беру бракераждық комиссия органалептикалық көрсеткіштер бойынша (сынама тамақ дайындалған ыдыстан тікелей алынады) жүргізіледі: медициналық қызметкер, тамақ блогының қызметкері және  білім беру мекемесі әкімшілігінің өкілі. Бракераж нәтижесі осы санитарлық ережелердің 12 қосымшасына  сәйкес «дайын кулинарлық өнімдерді бракераждау журналына» тіркеледі. Тағамды дайындау технологиясы бұзылған кезде, сондай – ақ дайын болмаған жағдайларда, анықталған кулинарлық кемшіліктер жойылғанға дейін тағам жіберуге босатылмайды.

<!--[if !supportLists]-->-                     <!--[endif]-->күн сайын жұмыс басталудың алдында медициналық қызметкер білім беру мекемесінің  қоғамдық тамақтануды ұйымдастыратын қызметкерлердің қол терісінде және дененің ашық жерлерінде ірің ауруларының, сондай – ақ ангина, жоғарғы тыныс алу мүшелерінің катаралды көріністерінің болмауын тексереді.

<!--[if !supportLists]-->-                     <!--[endif]-->сақтаудың  ерекше жағдайларын талап ететін  тез бұзылатын азық өнімдерінің сақталу жағдайлары мен сақтау мерзімдерін бақылау мақсатында осы санитарлық ережелердің 11 қосымшасына сәйкес термометрлерді пайдаланумен (сыныптан басқалары) тоңазытқыш жабдықтарында сақтаудың температуралық режимін бақылауды жүргізеді;

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->технологиялық үдерістің сақталуын бақылау мақсатында дайындалған тағамдардың әрбір партиясынан туәліктік сынама алынады. Тәуліктік сынаманы алуды осы санитарлық ережелердің 8 тармағындағы сынамаларды алу бойынша ұсыныстарға сәйкес азық блогының (аспаз)  қызметкері жүзеге асырады. Тәуліктік сынамалардың дұры алынуына және сақталу жағдайларына бақылауды медициналық қызметкер жүзеге асырады.

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->өндірістік ортаның заттары болып табылатын жабдық, мүлік, ыдыс, тара қоғамдық тамақтандыру ұйымдарына қойылатын санитарлық – эпидемиологиялық талаптарға сәйкес келуі тиіс және белгіленген тәртіпте азық өнімдерімен байланыста болу үшін рұқсат етілген материалдардан  орындалуы тиіс;

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->қандай да бір технологиялық жабдық істен шыққан кезде ас мәзіріне өзгеріс енгізу керек және дайын тағамдарды өндіру  осы санитарлық ережелердің талаптарының  сақталуын қамтамасыз ету керек;

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->осы санитарлық ережелердің талаптарына сәйкес жуу және залалсыздандыру ережелерін сақтау мақсатында бір отыратын орынға үш жиынтықтан кем емес есебі бойынша жеткілікті мөлшерде асхана ыдыстарымен және құралдарымен, сондай – ақ тарату желісінің маңында оны сақтау үшін шкафтармен қамтамасыз ету туралы  міндеттеме хат;

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->азық өнімдерін дайындау, тарату кездірінде өмір қауіпсіздік талаптарына жауап беретін фарфор, фаянс және шыны ыдыстар қолданылуы тиіс. Асхана ыдыстары дайын тағамдарды  дайындау және сақтауға арналған ыдыс тот баспайтын болаттан немесе гигиеналық қасиеттері бойынша  ұқсас материалдардан жасалуы тиіс;

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->формасын өзгерткен, шеттері сынған, сызат  түскен, эмалі бұзылған асхана және асүйлік  ыдысты, алюминийден жасалған тақтайларды; сызат түскен және механикалық зақымданған тақтайшалар мен ұсақ ағаш құралдарын пайдалануға тыйым салынады;

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->оқушылардың тамақтану кестесін сақтау;

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->кассалық аппараттардың болуы;

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->азық өнімдерін және азық – түлік шикізатын жеткізу Тұтынушылардың  құқықтарын қорғау басқармасы беретін қорытындысы бар мамандандырылған машиналарда жүргізілкі тиіс. Жүргізуші мен экспедитордың  жеке медициналық кітапшалары болуы тиіс.

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Оқушылардың тамақтануында тыйым салынған тағамдарды, сондай – ақ газдалған және алкогольсіз энергетикалық сусындарды, чипсыларды, сухарилерді және құрамында генномодификациялық ингридиенттер бар тамақ өнімдерін болдырмау туралы міндеттемені орындау;

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Мектепте тағамдар дайындалатын жерге жыл соңында және қажеттілікке байланысты жөндеу жұмыстарын жүргізуге міндетті.

 

 

 

 

 

 14.01.2015ж..

 

№21 гимназия директоры  __________Сейсебаева Э.К.

                                                                       М.О.

                                          (Т.А.Ә., лауазымын көрсету)